НОВИНИ


Задържаха майката на шофьора, обвинен за смъртта на Милен Цветков

31 7953 20.04.2020
Задържаха майката на шофьора, обвинен за смъртта на Милен Цветков
Десислава Пешева със сина си Кристиан Николов Facebook

Майката на 22-годишния Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков, е задържана за 24 часа. Десислава Пешева се е явила днес в СДВР, съобщи БНТ. Възможно е да й бъде повдигнато обвинение за това, че е предоставила автомобила на сина си.


Софийската градска прокуратура ще поиска постоянен арест за Кристиан Николов, който причини катастрофата, отнела живота на известния журналист Милен Цветков. 22-годишният младеж, шофирал джипа Ауди Q7, който се вряза в леката кола на журналиста, е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт на друг участник в движението след употреба на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Към момента Николов е задържан за 72 часа.

 

Досъдебното производство за катастрофата е взето под специален надзор от Върховната касационна прокуратура. Разследването ще се наблюдава още от Апелативната прокуратура в София.

 

"В хода на разследването е установено още, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е собственост на търговско дружество със собственик Д.Н., майка на обвиняемия. На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка относно изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от обвиняемия автомобил", съобщават още от прокуратурата.

 

Припомняме, че по-рано днес директорът на СДВР Георги Хаджиев даде подробности за тежката катастрофа в района на мол "Парадайс" в София снощи. Установено е, че автомобилът на Милен Цветков е спрял на червен светофар, след което е ударен от джип Ауди. От силния удар леката кола навлиза близо 20 м в кръстовището. "Има данни, че 22-годишният шофьор на джипа е употребил канабис и амфетамин. С него е пътувало и момиче. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт след употреба на алкохол и упойващи вещества. Наказанието е от 3 до 15 години затвор", посочи Хаджиев.

 

По негови думи при разследването на катастрофата не е установен спирачен път.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама