НОВИНИ


Правосъдното министерство се оправда за скандалното видео, били длъжни да пуснат снимачния екип

11 4928 22.04.2020
Правосъдното министерство се оправда за скандалното видео, били длъжни да пуснат снимачния екип
Кадри от видеоклипът

Министерството на правосъдието обяви, че по силата на сключен договор в сградата на Съдебната палата в София е заснето скандаления видеоклип, който предизвика остри реакции към ведомството. В песента във видеото се пее за легализиране на наркотичните вещества, а кадрите показват как в сградата се разхождат мъже с оръжие, придружавани от ефирно облечени девойки поклащат съблазнително ханша си.


Официалното обяснение, след назначената проверка от правосъдния министър Данаил Кирилов гласи:

 

Във връзка със заснемането на видеоклип в сградата на Съдебната палата-София, който предизвика остра обществена реакция и бе окачествен като уронващ престижа на съдебната власт министърът на правосъдието Данаил Кирилов разпореди на Главна дирекция "Охрана" (ГДО) проверка на обстоятелствата във връзка със заснемането на видео продукцията.

 

В резултат на проверката бе установено, че заснемането на кадрите е било осъществено на 16.02.(неделя) 2020 година от екип на продуцента „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД, а посочената цел на видео заснемането е била „кадри за видеоклип към саундтрака на филма “Married Young”. Участниците в снимките, общо 16 души, са били допуснати в сградата от служителите на ГДО след писмо от началника на отдел „Управление на собствеността“ при ВКС.

 

В него се посочва, че достъпът трябва да бъде осъществен по силата на договор между „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД и ВКС. Предоставя се и списък с лицата, които следва да бъдат допуснати. Така служителите на ГДО са били длъжни да осигурят единствено  пропускателния режим в сградата. Всички останали действия по видео заснемането в Съдебната палата-София са предмет на договорните отношения между продуцента и ВКС.

 

Припомняме, че проверка е назначена и от Агенция" Закрила на детето", която също бе сезирана за участието на деца, в клипът призоваващ за употреба и легализиране на наркотични вещества.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама