НОВИНИ


Красимир Ципов: Трябва да се внимава, ако мерките ще се отхлабват

7 4487 22.04.2020
Красимир Ципов: Трябва да се внимава, ако мерките ще се отхлабват
Красимир Ципов

Ситуацията трябва много внимателно да се анализира, ако се реши мерките да бъдат отхлабени. През последния повече от месец виждаме, че мерките дават резултат и България е на дъното на класацията на заразени и починали. Възможно е да се разреши посещението в парковете и планините, но всичко зависи от данните.


Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов.

 

Той коментира, че през последните дни се наблюдава скок в случаите на заразени с COVID-19, има и нови смъртни случаи. По думите му МВР ще издържи на увеличения обем работа по време на извънредното положение. Това заяви и преди дни вътрешният министър Младен Маринов, който бе категоричен - полицаите са “калени”.

 

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че засега не се налага актуализация на бюджета на вътрешното министерство. Той коментира и новите текстове в Закона за електронните съобщения, които дават възможност на органите на МВР да имат достъп до данните от мобилните устройства на гражданите, поставени под карантина.

 

Само когато лицето е нарушило карантина или е избягало от болнично заведение, ще бъде следено по клетката му от мобилния оператор. Тази мярка ще важи само, докато лицето е под карантина или в болнично заведение. В момента, в който е изписано, никой няма да проследява по мобилната клетка къде е лицето. Спекулации са, че ще има подслушване и проследяване, каза Красимир Ципов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама