НОВИНИ


Съдът остави Кристиан Николов в ареста

15 4213 23.04.2020
Съдът остави Кристиан Николов в ареста
Кристиан Николов крие лицето си БГНЕС

Софийски градски съд остави в ареста Кристиан Николов, обвинен за катастрофата, при която загина Милен Цветков. Съдът прие, че има обосновано предположение, че именно той е автор на деянието.


Свидетели са описали облеклото, прическата и физически данни, които се различават от тези на другия пътник в колата. По делото към момента са приложени две експертизи, според които обвиняемият е приел едновременно 4 различни упойващи вещества - амфетамин, марихуана, кокаин и лексотан, като това е станало до 24 часа преди взимането на пробите.

 

Съдът мотивира решението си и с това, че деянието с изключителна степен на опасност е застрашило и още участници в движението. Скоростта на джипа е била много висока, шофьорът не е намалил въпреки червения светофар и наближаващото кръстовище с пешеходци. Освен това има опасност обвиняемият да се укрие, предвид факта, че учи в Германия, допълва БТА.


Пред съда Кристиян Николов каза единствено, че моли за по лека мярка, че няма да се укрие или да извърши друго престъпление и поиска да му бъде дадена възможност да продължи образованието си. Мярката може да бъде обжалвана пред САС на 30 април от 10 ч.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама