НОВИНИ


Лидерите на ЕС обсъждат създаването на Европейски фонд за възстановяване

2 3728 23.04.2020
Лидерите на ЕС обсъждат създаването на Европейски фонд за възстановяване

Лидерите на държавите от ЕС ще участват днес във видеоконферентна среща на върха, на която ще обсъдят мерките за излизане от кризата и за възстановяване на икономиките след пандемията от коронавирус.


За четвърти път от началото на кризата европейските лидери заседават видеоконферентно. Днес те ще обсъдят одобрените до сега мерки и създаването на Европейски фонд за възстановяване, предназначен за най-засегатите от коронавируса страни и региони в Европа.

 

В срещата на лидерите ще участват и президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард и председателят на Еврогрупата Марио Сентено.

Постигането на споразумение за начина на финансиране на помощта за икономическо възстановяване може да продължи до лятото и дори по-дълго предупреди представител на Брюксел.

 

Днешната видеосреща на върха вероятно ще излезе само с обща договорка за използване на следващия общ бюджет за подновяване на растежа.

Очаква се и лидерите на 27-те да одобрят 500 милиарда евро за спасителни мерки от юни. Остават различия по общи "коронаоблигации" за набиране на средства за финансиране на нов растеж.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама