НОВИНИ


Нова забрана заради Рамазан: От полунощ у нас не могат да влизат хора и коли от Турция

1 4350 23.04.2020
Нова забрана заради Рамазан: От полунощ у нас не могат да влизат хора и коли от Турция
Кирил Ананиев и Екатерина Захариева БГНЕС

От днес в полунощ се въвежда временна забрана за влизане на територията на България на лица и пътни превозни средства, влизащи от Турция през следните граничните контролно-пропускателни пунктове Лесово – Хамзабейли, Капитан Андреево – Капъкуле, Малко Търново.


Заповедта е на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Целта е да се осигури спазване на противоепидемичните мерки в началото на мюсюлманския празник Рамазан, съобщиха от министерството на здравеопазването.

 

Изключение се допуска за тежкотоварни автомобили, превозни средства със специален режим на движение, автомобили превозващи хора, които се нуждаят от лечение, както и автомобили, изпълняващи хуманитарни мисии.

Забраната е в сила от 00:00 ч. на 24 април до 23:59 ч. на 26 април.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева обсъди с турския си колега Мевлют Чавушоглу временните противоепидемични мерки по повод свещения за мюсюлманите месец Рамазан, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

 

"Отправихме предупреждение към българите да не пътуват при своите роднини в страната или чужбина преди Великденските празници. Сега отново го правим и в началото на Рамазана. Дори след отпадането на забраната гражданите, пътуващи между България и Турция, ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете държави при всяко преминаване на границата", заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама