НОВИНИ


Росен Желязков: Извънредното положение може да падне на 14 май

6 5969 26.04.2020
Росен Желязков: Извънредното положение може да падне на 14 май
Росен Желязков БГНЕС

Когато движението на пътници е преустановено, транспортът страда. И превозвачите на стоки страдат при придвижването в условията на аварийност. в момента 85% при големите пътнически превозвачи не функционират., заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.


"България е отворена икономика, разчитаме на внос и износ, затова икономиката ни страда. Голямата криза е съвкупността на спад на търсенето и предлагането. Затова кризата е безпрецедентна. Ето защо след смекчаването на мерките и отмяната на извънредното положение идва ред на мерки за овладяване на икономическата криза", посочи транспортният министър пред Нова телевизия.

 

"Стремежът е да се връщаме към нормалността с всеки изминал ден, с ясното съзнание, че пандемията не е отминала. Мисля, че извънредното положение може да бъде отменено на 14 май. Моето мнение е, че не трябва да е по-рано, заяви Росен Желязков, като добави, че до 13 май трябва да бъде подготвено законодателство, което да ни подготви за излизане от извънредното положение.", каза още той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама