НОВИНИ


Желева бойкотира влизането на Младенов във Външно

16 5587 27.01.2010
Желева бойкотира влизането на Младенов във Външно
Министър Младенов Вяра Йовева

Провалилата се за еврокомисар Румяна Желева бойкотира предаването на властта във Външно министерство и не присъства на церемонията по приемането на длъжността от Николай Младенов.



Новият министър се появи пред журналистите сам, а говорителят на Външно потвърди отсъствието на досегашния първи български дипломат, без да може да обясни причината за отсъствието й.

„Очакванията към този пост са изключително високи и изключително отговорни. Стилът ми на работа ще бъде диалогичен, без резки движения", обяви Николай Младенов.

„Убеден съм, че една външна политика не може да е успешна без успешна вътрешна политика", допълни още той и допълни, че ще работи в тясно сътрудничество с министерството на отбраната и министерството на икономиката. Това щяло да бъде белег за повече „междуведомствено сътрудничество". Министърът потвърди, че основните му приоритети ще са влизането на страната ни в Шенген и в Еврозоната, както и ускоряване на процедурите по усвояване на еврофондовете. Непосредствено след официалното си изявление Младенов заминава за Лондон, за да вземе участие в конференцията, посветена на Афганистан.

Според източници от Външно, предшественичката му Желева тайно си взела багажа от бялата сграда, без дори да се сбогува с екипа. За провала си тя съзирала и среди от ГЕРБ, които тайно работели срещу нея.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама