НОВИНИ


Собственици на розови масиви прогнозират фалити

5 4654 28.04.2020
Собственици на розови масиви прогнозират фалити

Дни преди началото на розобера собственици на розови масиви са притеснени как ще протече кампанията в условията на коронавирус. Опасенията им са, че няма да е възможно да прилагат мерките за безопасност, както и че разходите им ще скочат драстично.


 Те прогнозират фалити и ситуация, при която розовите полета да останат необрани. Очаква се в Долината на розите по време на кампанията да работят над 20 000 души.

 

 „Основните проблеми, които тази година стоят пред сектора, са свързани с мерките за безопасност, които трябва да вземем, както и с предлаганите ниски изкупни цени на пазара към този момент, които не отговарят на действителността“. Това заяви пред Нова тв председателят на Професионалната асоциация на розопроизводителите в България Христо Николов.

 

По думите му няма как розовият цвят да се бере с ръкавици. „Носенето на маски също не е приложимо, тъй като често се работи във влажно време и в дъжд. Ако маската се намокри, тя ще има обратен ефект“, посочи още Николов. Кампанията вероятно няма да протече по нормалния начин, смята той.

 

„Кампанията вероятно няма да протече по нормалния начин“, коментира той.  


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама