НОВИНИ


Путин нареди - неработните дни в Русия се удължават до 11 май

24 5425 28.04.2020
Путин нареди - неработните дни в Русия се удължават до 11 май

Руският президент Владимир Путин реши да удължи неработните дни в страната до 11 май. Това е една от мерките на Кремъл срещу разпространението на COVID-19.


Припомняме, че вчера стана ясно, че Русия е надминала Китай по брой заразени с коронавирус. В страната вече има 87 147 души с положителни проби. С тази цифра Русия официално изпревари Китай, където регистрираните с COVID-19 са 84 500.

 

На видеоконферентно съвещание с високопоставени членове на правителството и ръководителите на регионите Путин разпореди за предприемането на още мерки в подкрепа на бизнеса и гражданите и в срок до 5 май да бъдат изготвени препоръки за поетапно облекчаване на ограниченията, което да започне от 12 май. Това обаче ще става "в зависимост от епидемиологичната ситуация и при отчитане на прогнозите", подчерта той.

 

Рестрикциите в Русия трябваше да бъдат вдигнати в края на април, но днес президентът каза, че страната не е преминала пика в разпространението на заразата. В началото на май има поредица официални празнични дни, а останалите до 11 май също ще бъдат заплатени, уточни Путин. Руският президент призова през тези неработни дни да се спазват строго препоръчаните профилактични мерки във всички региони.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама