НОВИНИ


Хората в Испания се втурнаха към паркове и плажове

2 4844 03.05.2020
Хората в Испания се втурнаха към паркове и плажове
БГНЕС

Испания позволи разходки и спорт на открито след 48 дни на пълна изолация. Отмяната на крутите мерки обаче доведе до струпвания на хора.


Това е първото сериозно разхлабване на мерките от началото на епидемията в страната, която отне живота на повече от 25 хиляди души. За периода на изолацията на испанците им беше позволено да излизат само на пазар, до аптеката или лекар, на работа или да разходят кучето.

 

В Барселона пътеките близо до плажа бяха окупирани от тичащи хора и велосипедисти, а сърфисти и любители на водното колело се наслаждаваха на вълните.

 

Испания се превърна в една от най-тежко засегнатите държави не само в Европа, но и света. Епидемията от COVID-19 там отне живота на 24 824. Общият брой на заразените надхвърли 200 000.

 

Заради намаляването на броя на заразените и стабилизирането на болниците правителството насочи вниманието си към отварянето на страната и съживяването на икономиката.

 

Миналата седмица на деца под 14 години беше разрешено да излизат за един час на ден под контрола на възрастен.

 

Във вторник премиерът Педро Санчес обяви план от четири фази за връщането на страната към „новата нормалност“ до края на юни.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама