НОВИНИ


За последните 24 часа - над 10 хиляди случая на заразени с коронавирус в Русия

5 5277 03.05.2020
За последните 24 часа - над 10 хиляди случая на заразени с коронавирус в Русия

Ръст на заразените с коронавирус в Русия. Страната е отчела пореден рекорд на положителни проби за последните 24 часа. Случаите на COVID-19 са се увеличили с 10 633. С това общият им брой става 134 687.


Половината от общите случаи са в Москва. Руската столица е най-голямото огнище на инфекцията, припомнят от агенция “Ройтерс”.

 

Забелязва се обаче положителна тенденция в смъртните случаи. Според информация на здравните власти в страната се отчита забяване на смъртността, причинена от инфекцията. Причината за положителната тенденция според Кремъл е, че епидемията от COVID-19 се е разразила в страната значително по-късно, в сравнение с други държави. Това дало възможност на властите да се подготвят.

 

Към днешна дата общият брой на починалите заради COVID-19 в русия е 1 280 души. В неделя са отчетени 58 смъртни случая.

 

В страната продължава да е в сила национална карантина. Тя бе обявена в края на март. Мерките обаче са частични - на населението все още се позволява да излизат и да разхождат домашни любимци. За много активности обаче се изисква специално разрешително.

 

Държавният глава Владимир Путин обяви, че извънредното положение в страната ще продължи до 11 май включително. Отменени са военните паради за 9 май.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама