НОВИНИ


БСП бойкотира закриването на СИФ

1 4766 28.01.2010
БСП бойкотира закриването на СИФ

Парламентарната група на Коалиция за България няма да подкрепи закриването на Социалноинвестиционния фонд (СИФ). Това съобщи от парламентарната трибуна депутатът Драгомир Стойнев.



Народният представител Емилия Масларова пък заяви, че не в тази зала не може да няма добри юристи и депутати, които да нямат представа за дейността на СИФ, за това доколко той „дублира” функции на МТСП и на МРРБ.

По думите на Масларова не може да се правят законопроекти, когато те са обвързани с други закони и са поети определени ангажименти. Така например има ратифицирано заемно споразумение за 40 млн. евро. Тя добави, че няма нито една бележка от страна на Световната банка за дейността на СИФ, както и от страна на българските общини, които са бенефициенти по проектите. Около 20-25% от средствата по СИФ са били насочени за социални инвестиции до 2005 г. След това около 75% от тях са били насочени към изграждането на социалната инфраструктура.

2008 г. Световната банка предложи проект на СИФ за най-добър проект на Световната банка, припомни Масларова. И призова колегите си в парламента да бъде спрян този законопроект, докато се види какво ще се случи с ратифицираното заемно споразумение.

В заключение червената депутатка каза, че не може само защото някой иска да съсипе един екип да се закрива СИФ. Масларова призова да не се гори юргана заради бълхата. Това е едно прибързано решение, заяви  Масларова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама