ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 3 септември

0 3796 02.09.2007
Предстоящо на 3 септември

Президентът открива лозови масиви и винарска изба; министри поетапно отчитат двегодишното си управление; Бойко Борисов открива новоизграденото осветление около езерото в район „Дружба”.


Президентът Георги Първанов ще връчи орден “Мадарски конник” първа степен на Марк Пиерини. Ръководителят на Делегацията на Европейската комисия в Анкара и председател на Съвета на директорите на Международния фонд - Бенгази получава отличието за особено големите си заслуги за разрешаването на казуса с българските медици във Великата социалистическа народна Либийска арабска Джамахирия и завръщането им в Република България.
Церемонията ще започне в 15.30 часа в Гербовата зала на “Дондуков” 2.

От 3 до 6 септември 2007 г. заместник-министър председателят и министър на външните работи на Република България Ивайло Калфин ще направи официални посещения в Република Казахстан, Република Таджикистан и Туркменистан.

В 11.00 часа президентът Георги Първанов ще присъства на откриването на лозови масиви и винарска изба на “Домейн Катерина”.

Одобрените от Политическия съвет издигнати или подкрепени от НДСВ кандидати за кметове ще бъдат представени
в присъствието на лидера Симеон Сакскобургготски в 14 ч. в централата на партията на ул. „Врабча” 23, съобщиха от НДСВ.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев и екипът му ще представят отчет за дейността на министерството за втората година от управлението на настоящото правителство. Пресконференцията ще се състои в 11.00 часа в сградата на ведомството.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и нейният екип ще отчетат дейността на МТСП за двегодишното управление на правителството на пресконференция на от 11.00 часа в зала 2, ет. 2 на Министерство на труда и социалната политика.

Министърът на отбраната и екипът му ще представят отчета за двугодишното си управление. Началото на събитието е 12 часа. 

Министър Румен Петков ще се срещне с министъра на правосъдието на Кралство Нидерландия д-р Ернст Хирш Балин. След това ще бъде дадена пресконференция от 16.15 часа във фоайето на МВР.

От 10 ч. в сградата на Министерството на външните работи ще се проведе среща между заместник-министъра на външните работи Феим Чаушев и председателя на Борда на директорите на Международния фонд – Бенгази посланик Марк Пиерини. По време на срещата ще бъде обсъдено одобреното с решение на Министерския съвет от 2 август т.г. като основа за водене на преговори Споразумение между правителството на Република България и Международния фонд – Бенгази, както и бъдещата дейност на Фонда, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Заявленията за участие в първия етап от процедура за избор на изпълнител на столичното метро в участъка - пътен възел „Надежда” – Централна гара – пл.” Св. Неделя” – бул. „Черни връх” ще бъдат отворени в 14 .00 ч .в 5 зала на Столична община.

Министърът на икономиката и енергетиката на Република България Петър Димитров ще се срещне с министъра на външната търговия и развитието на Р Финландия Пааво Вяюрюнен. След срещата в 13.00 ч. в сградата на Министерство на икономиката и енергетиката ул. „Славянска” №8 участниците в срещите ще направят изявления.
В 15.00 часа в хотел “Радисон” министър Петър Димитров официално ще открие българо-финландски бизнес форум.

От 14,30 ч., в хотел “Амбасадор” ще се проведе пресконференция по повод учредяването на Съюз на инвеститорите в туризма.

Командващият Военноморските сили на Република Полша адмирал Роман Кжежелевски пристига у нас на тридневно посещение в нашата страна по покана на командващия ВМС вицеадмирал Минко Кавалджиев.
Полската военна делегация ще бъде посрещната в 14.30 ч. с военен ритуал в Щаба на ВМС. След церемонията адмирал Роман Кжежелевски ще се срещне с командващия ВМС вицеадмирал Минко Кавалджиев.

От 10 ч. в централата на ВМРО ще се състои пресконференция на Студентската организация на ВМРО –Пловдив по следните теми: възстановяване на паметника на Остромила и кръводарителска акция на 5 септември.

Николай Тонев - кмет на община Гълъбово и Янка Петрова - председател на общинския съвет ще дадат пресконференция на тема “Екологичната криза, породена от замърсяването на околната среда от енергийната компания "Енел Марица Изток 3". Информация за стъпките, които ще предприеме общинската администрация, за да потърси решение на екологичните проблеми”. Пресконференцията е от 11 часа в пресклуба на БТА.

От 11.00 часа, в комплекс „Ралица”, Албена, ще се проведе годишното съвещание на регионалните инспекторати по образование. Участие в него ще вземе министърът на образованието и науката Даниел Вълчев.
В 10.00 часа ще има брифинг за представители на медиите.

Изложба на родопската фамилия Стайкови – Анастас /1905 г. – 1988 г./, Петър /1933 г. – 1990 г./ и Антон /р. 1962 г./ ще бъде открита в изложбена зала „Средец” на Министерството на културата в 18.00 часа. Изложбата се организира по предложение на Фондация „Петър Стайков”, Смолян, и е под патронажа на министъра на културата проф. Стефан Данаилов, а организатори са: Министерство на културата на Република България; Община Смолян; Клуб „Култура” и Фондация „Петър Стайков” - Смолян.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще участва в откриването на новата академична учебна година във Военна академия “Г.С.Раковски” с лекция на тема: “Глобалният свят и националната сигурност: рискове, шансове, отговорности”. Откриването на учебната година ще започне в 10.00 ч. на 3 септември 2007 г.

Бойко Борисов ще открие в 20.30 ч. новоизграденото осветление около езерото в район „Дружба”.
Новото осветление е на стойност 85 хиляди лева и е осигурено от Столичния общински приватизационен фонд.

Сдружение “Бургаски граждански контрол” кани на пресконференция от 13.30 часа в “Капитанската зала” на интерхотел “България”. На брифинга БГК ще обяви мотивите за гражданската си подкрепа за кмет на Бургас на предстоящите местни избори.
Националният съвет на БЛС ще проведе заседание във Враца. Официално срещата ще започне в 18 часа. Националният съвет ще продължи работа

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама