БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Сп. ”Тайм” и кризата в автомобилната индустрия в една снимка

6 6786 07.05.2020
Сп. ”Тайм” и кризата в автомобилната индустрия в една снимка
списание ”Тайм”

С 40% се е свила автомобилната индустрия в САЩ заради епидемията от COVID-19 през март. Икономическата криза в страната достигна невиждани размери, а продажбата и производството на автомобили е един от най-важните сектори. Зловещото свиване на продажбите може да бъде видяно и от птичи поглед - спираща дъха фотография показва хиляди автомобили, които събират прах на пристанището в Лос Анджелис.


След почти три-седмично пътуване от Япония до САЩ товарен кораб с 2000 чисто нови коли най-сетне достига целта си. Малко след потеглянето си обаче, плавателният съд трябвало да пусне котва в морето. Превърнал се в носещ се над водата символ на неясното икономическо бъдеще. Причината - епидемията от COVID-19, която изправи на нокти не просто здравната, но и икономическата система в редица държави по света. Една от тях е именно САЩ - страната, която се изправя пред невиждана до този момент безработица.

 

Търсенето определя предлагането - един от основните постулати на търговията и бизнеса като цяло. В момента обаче милиони хора са без доходи, което води до изключително ниско, дори нулево търсене. И така бъдещето на бизнеса е на кръстопът.

 

Снимката, уловила скелетът на автомобилната индустрия, показва напълно красноречиво последствията от кризата - производство, отишло на вятъра и милиони хора, оставени на улицата.

 

“Търговците не приемат нови автомобили. Продажбите в автопарковете са намалели, защото операторите под наем и автопарка също не приемат доставки. Това е много различно от всичко, което сме виждали до момента”, заяви пред списание “Тайм” Джон Фелито, старши вицепрезидент на американския отдел на норвежката корабоплавателна компания Wallenius Wilhelmsen.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама