НОВИНИ


Кадър на ПРО БГ и бивш тв шеф скачат в стола на Милен Цветков

12 13858 28.01.2010
Кадър на ПРО БГ и бивш тв шеф скачат в стола на Милен Цветков

Сутрешният блок на Нова тв „Здравей, България” с нов водещ и с нов продуцент



Журналистът Георги Любенов ще е новият водещ на сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България”. Бившият изпълнителен директор на закритата наскоро телевизия Re: tv Асен Григоров вече ще отговаря като продуцент за 150-минутното предаване в ранния пояс на медията. Това съобщиха за Frognews.bg запознати с вътрешните дела на канала, собственост на шведската група MTG.

Името на Георги Любенов за заместник на отстранения в четвъртък Милен Цветков се върти из медийните среди от преди Коледа. В негово лице шефовете на Нова телевизия виждали миловидно, спокойно и ведро присъствие. От известно време Любенов се представя като мъжката половинка в сутрешното предаване на ПРО. БГ.

Освен че предпочита умерения тон и неутралното поведение в диалозите с актуални политици, Любенов набляга и на информация от културата и шоубизнеса без да търси непременно оригинални гледни точки. Това според източници от медийните кулоари били предимствата, заради които ръководството на Нова е решило да се лиши за пореден път от създателя на популярния сутрешен формат „Здравей, България” Милен Цветков.

През 2000 г. именно той даде тон на наситените с политически спорове и социални казуси сутрешни блокове на БНТ и Btv. Но след като бе оттеглен, а години по-късно пак поканен да стопанисва сутрините на Нова, Милен не удържал битката за едно „различно събуждане” в компанията на Лора Крумова. Това беше мотото на възобновената след уволнението на журналиста Георги Коритаров програма „Здравей, България”. В нея Милен Цветков освен водещ, беше и продуцент.

Официалният аргумент за смяната му беше драстично спадналият рейтинг на предаването. Според мълвата обаче премиерът Бойко Борисов се дразнел от критичния тон на журналиста към гафове в управлението на ГЕРБ. От друга страна, доста зрители се настройвали негативно от чувството за непогрешимост и от безцеремонността, често демонстрирани от Цветков на екран.

От медията се надявали, че опитният Асен Григоров ще стегне и ще преподреди сутрешния блок с приоритет върху „сервизната информация”. Според програмната директорка на Нова тв Олга Лозанова, цитирана от медии и сайтове, „времето на хард сутрешните блокове” било отминало.

Преди да стане шеф на Re: tv, създадена от бизнесмените Иво Прокопиев, Светослав Божилов и от политолога Иван Кръстев, Григоров бе за дълги години едно от лицата на БНТ. Първо той се проявяваше като експертна звезда в икономическо предаване, после оглави и стана водещ на „Денят започна”. Междувременно за кратко се впусна в политическия пи ар като прес директор на СДС, когато негов лидер стана Надежда Михайлова, но след по малко от година акостира обратно на „Сан Стефано” 29. Fognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама