НОВИНИ


Татяна Кристи: САЩ си преценяват картите в банановите мафиотски републики като България

44 8589 08.05.2020
Татяна Кристи: САЩ си преценяват картите в банановите мафиотски републики като България
Татяна Кристи

Много хора се чудят и се сърдят на САЩ и ЕС защо подкрепят правителството на Борисов, знаейки какво представлява, виждайки как под неговото безкрайно дълго ръководство България се срина и продължава да се срива по показателите за демокрация – по ниво на корупция, свобода на словото, човешки свободи, съдебна система, бедност, нечестни избори, мафиотско законодателство и т.н.


Много почтени хора недоумяват как е възможно правителството на Борисов да бъде търпяно от демократичния свят. Причината е ясна – защото Западът не вижда по-добър избор от Борисов в съвременната политическа среда в България, който може да подписва съвместни декларации като днешната -- "Декларация на министрите на външните работи на България, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и САЩ по повод 75-ата годишнина от края на Втората световна война."

 

В която бивши съветски сателити, включително и България заявяват, че за тях победата над нацистка Германия не е било освобождение, а тоталитарно заробване от Кремъл, спряло развитието им.

 

Такава официална геополитическа ориентация (дори и да е перверзна мимикрия в лицето на Борисов, който уж ни „пази“ от комунистите) не може да донесе нито една друга партийна групировка, която е официално във властта в България в момента. А понеже в страната няма силна и реална опозиция, на която да може Западът да се опре, той търпи човекът мутра – карикатурата от прехода, докарана от подземията на криминалния ъндерграунд и инсталирана във властта точно от комунистите. Но както при банановите републики, САЩ търпят сатрапи, които поне не им пречат прекалено много и Борисов е точно това– кучи син, но наш кучи син.

 

Защото за САЩ бсп и останалите путинофилски партии - във властта и извън нея - не са алтернатива. А тези партии доминират в България, което е катастрофа за нея само по себе си, но това е друга тема. БСП днес поиска оставката на марионетката Захариева, заради тази обща декларация. А за геополитиката на САЩ управлението на подобни партии в България ще са още по-голям проблем.

 

Та така, не са тъпи САЩ, нито са слепи, но си преценяват картите на териториите на банановите мафиотски републики като България.

 

Журналистът Татяна Кристи, Фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама