НОВИНИ


Бизнесменът Ивайло Пенчев падна със самолета си край Лесново

20 6759 09.05.2020
Бизнесменът Ивайло Пенчев падна със самолета си край Лесново
Ивайло Пенчев

Самолетът на бизнесмена Ивайло Пенчев е паднал и се е разбил край летище Лесново. Сигналът за инцидента е подаден в 13:24 ч., съобщиха от МВР. Машината е била управлявана от самия Пенчев.


 На място е изпратена линейка от Елин Пелин, която го е транспортирала към противошокова зала в "Пирогов". По първоначална информация причината за инцидента е отказ на двигател. Самолетът се е ударил в дървета и се е разбил.  Предприемачът е имал късмет - паднал е от 10 метра височина със самолета си и се е приземил върху храсти. Първoнaчaлнaта инфoрмaция бе, че причинa зa инцидeнтa e oткaз нa двигaтeл нa 5 километра oт лeтищeтo.

 

Бизнесменът  е с политравма и не е губил съзнание.  От "Пирогов" съобщиха, че той е в задоволително състояние и му се правят още изследвания.  Бизнесменът е собственик на „Уoлтoпия“.  Въпросното летище се използва  предимно от бизнесмени и богати хора, които пилотират малки самолети.

 

Засега няма опасност за живота на бизнесмена Ивайло Пенчев, пилотирал самолет, който катастрофира на летище "Лесново", съобщи директорът на болница "Пирогов" проф. Асен Балтов. По думите му Пенчев е контактен и адекватен. Има счупвания.  Предстоят допълнителни изследвания, като ще бъде направен скенер на цялото тяло. Пострадалият ще остане под лекарско наблюдение. Проф. Балтов каза още, че при приемането му в болницата Пенчев му е съобщил, че е загубил височина на самолета при заход.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама