НОВИНИ


”Часовникът на смъртта на Тръмп” брои грешките на американския президент

44 5458 12.05.2020
”Часовникът на смъртта на Тръмп” брои грешките на американския президент
Twitter

“Часовникът на смъртта на Тръмп”. Така е озаглавен един билборд, появил се в сърцето на Ню Йорк - най-засегнатият от епидемията щат в САЩ.


Арт инсталацията е дело на режисьорът Юджийн Ярецки и в реално време показва броят на починалите вследствие на COVID-19 в страната. Ярецки е филмов режисьор от Ню Йорк, който е печелил престижни отличия. Два пъти е награждаван от фестивала “Сънданс”.

 

Билбордът е явна критика към управлението на американския държавен глава и се появи на емблематичния “Таймс скуеър”, който е доста пуст от началото на епидемията.

 

"Часовникът на смъртта" има и свой собствен уебсайт.

 

Броячът на “смъртоносния часовник” показа в понеделник над 48 хиляди починали.Часовникът “тиктака” на базата на предположението, че 60% от смъртните случаи е можело да бъдат предотвратени, ако Тръмп и администрацията му са наложили строги мерки за социална дистанция само седмица по-рано.

 

Ако...

 

Вашингтон наложи ограничителните си мерки на 16 март. Според изчисленията на американския режисьор обаче, ако това се бе случило на 9 март, епидемиологичната картина в страната щеше да бъде различна.

 

Това не е единствената критика, отправена към Тръмп и администрацията на президента. Държавното управление е обвинена в закъсняла и неадекватна реакция от мнозина. Един от настоящите наративи е този с ваксините, който накара Тръмп да прекрати пресконференция заради неудобни журналистически въпроси.

 

Джесика Вълчева


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама