НОВИНИ


Британската полиция се готви да разпръсква протести срещу карантината

1 4424 15.05.2020
Британската полиция се готви да разпръсква протести срещу карантината
БГНЕС

Британската полиция обяви, че ако се наложи ще разпръсне протестите през уикенда срещу наложената заради коронавируса карантина, които се прокламират в социалните мрежи на фона на предупреждения, че те могат да бъдат използвани от крайнодесни елементи.


Обяви за около 60 протеста в паркове и градове като Манчестър, Лестър и Саутхемптън циркулират онлайн, а техен автор е малко познатото „Движение за свобода на Обединеното кралство“, което казва: „Не на новия нормален живот, не на незаконната карантина“, информира БНР.

 

Говорител на полицията в Манчестър заяви, че силите на реда в града имат планове за справяне с подобни протести, ако това се наложи. Подобна е нагласата и в други градове. Правилото за социално дистанциране не позволява събиране на повече хора на едно място.

 

Тъй като организаторите на протестите, друг от лозунгите на които е „Не на задължителната ваксина“, не са познати на полицията, властите не са сигурни доколко сериозно да приемат техните планове. Има предупреждения обаче, че начина, по който те се включват в полемиката за короновируса може да привлече хора с крайнодесни убеждения.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама