НОВИНИ


К. Костадинов: Заповедите на Ананиев са нищожни, обществото ни е ”арестувано”

20 6997 15.05.2020
К. Костадинов: Заповедите на Ананиев са нищожни, обществото ни е ”арестувано”
Костадин Костадинов

”Обжалваме заповедите на министъра на здравеопазването, защото те са нищожни. Издадени са с дата 13 май, а законът, на базата на който са издадени те, влиза в сила от 14 май.” Това заяви председателят на извънпарламентарната партия ”Възраждане” Костадин Костадинов.


Партията в четвъртък организира протестен митинг с искане за оставката на правителството заради несправяне със ситуацията с коронавируса. Според Костадинов в страната не е налице "ситуация, каквато се опитват да ни внушат, че има".


"Задължително е да сме внимателни и бдителни, защото има заплаха от този вирус, който не е безобиден, но не трябва за още един месец българското общество да е "арестувано", каза лидерът на "Възраждане" пред БНР.

По думите му мерките не са основателни и ефективни, и това го заявяват всички експерти, с които от партията са се консултирали.


"Ние сме народ, а не робско племе. Искаме диалог. Дебат по отношение на така наречени извънредни мерки. Имаме стотици хиляди безработни, предприемачи пред фалит, правителството не предлага мерки като компенсации", подчерта Костадинов.


Той категорично отрече да си е купувал автомобил и къща с парите от партийната субсидия, която партията му е получила. Думите му бяха по повод това, че на 13 май прокуратурата започна проверка за изразходването на партийните субсидии на политическата формация. Това се случи след репортаж на Нова телевизия, който Костадинов определи като "поръчков".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама