НОВИНИ


Доц. Ат. Славов: Божков има право по Конституция да използва всичко, за да се оневини

7 7536 15.05.2020
Доц. Ат. Славов: Божков има право по Конституция да използва всичко, за да се оневини
Доц. Ат. Славов

Очевидно става въпрос за поредния политически скандал, който засяга изпълнителната власт. Това каза докторът по конституционно право Атанас Славов за казуса с есемесите, оповестени днес от издирвания бизнесмен Васил Божков, за които той твърди, че са комуникация между него и финансовия министър Владислав Горанов.


Първо, имаме обвиняем и издирван. Той по Конституция има право да използва всички средства, за да се оневини. Той може да каже всичко, но не всичко, което казва обвиняемият, е вярно. Трябва да се направи техническа експертиза на комуникацията и ако се установи, че е воден такъв разговор, оттам нататък започват въпросите, заяви Славов.


Потенциално може да става дума за търговия с влияние и корупционна история, но ние тези неща не ги знаем - имаме само записи на обвиняем, за които не знаем дали са истина. Това е негово право на самозащита, коментира конституционалистът.

 

Трябва да бъде извършена независима проверка, разпоредена от прокуратурата, и да се проведат съответните следствени действия – да се разпитат всички засегнати лица, да се снемат обяснения. На този етап това е известното. Всичко друго е неизвестно, подлежи на доказване, каза още Атанас Славов.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама