НОВИНИ


Иван Гешев: Божков се подигра с ”Левски”. Иска да дестабилизира държавата като Цветан Василев

66 6782 16.05.2020
Иван Гешев: Божков се подигра с ”Левски”. Иска да дестабилизира държавата като Цветан Василев
Иван Гешев БГНЕС

Васил Божков се подигра с ”Левски” и феновете му, за да спасява себе си. Това е поредна стъпка в определена защитна стратегия. Подобни опити за дисбалансиране на държавата е правил и Цветан Василев.


Това заяви пред БНТ главният прокурор Иван Гешев.

 

"Това показва, че човекът, който го прави, не го интересува съдбата на клуба и не е левскар. Никой, който милее за съдбата на клуба, няма да направи това. Той го постави за заложник на собствените си интереси", заяви държавният обвинител.

 

Гешев призна, че не е чел поста на Божков в социалната мрежа, който твърди, че е снимка на оригинален чат с Владислав Горанов.

 

"Честно да ви кажа, не си причиних това да чета тези есемеси. Колегите казаха, че в тях не виждат нещо, което да налага някаква правна реакция от страна на прокуратурата", коментира още главният прокурор.


Ввпечатлението му е за поредна серия от един несвършващ сериал, започнал с активните действия на прокуратурата по отношение на лица, които през годините на криминален преход са се чувствали недосегаеми.

 

Докато никой не ги закачаше, те живееха в една правова държава. Когато прокуратурата работи, се оказва, че Европейският съюз се състои от неправови държави, а правовите държави станаха Сърбия и някои страни от Близкия Изток.

 

Според него случаят се използва от определени политически сили.

 

"Те не са приятели, но съвпадат по интереси. Интересите да защитят себе си, парите си и се обединяват пред общия враг - прокуратурата и в най-общ план държавата", коментира Гешев.

 

По думите му Божков е разследван за 11 престъпления в момента, но загатна, че броят им може да се увеличи.

 

Той коментира и критиките от страна на Лозан Панов:

 

"Г-н Лозан Панов явно се готви да политическа кариера, която определено не е общински съветник. Работата му е да има определено поведение пред медии когато се излъчват на живо негови изяви. Тъжното е, че според мен той не решава проблемите на магистратите", категоричен беше Гешев.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама