НОВИНИ


Канадски военен самолет се разби в Британска Колумбия

0 4793 18.05.2020
Канадски военен самолет се разби в Британска Колумбия

Канадски военен самолет, част от патрула за въздушна акробатика на военновъздушните сили, се разби в Британска Колумбия. Единият пилот е загинал, а другият е катапултирал, но е тежко ранен, предадоха световните агенции, като цитираха съобщение на военновъздушните сили.


 "Кралските военновъздушни сили на Канада бяха уведомени, че самолет от типа Snowbird се е разбил близо до град Камлупс, Британска Колумбия. Нашият приоритет е да определим състоянието на екипажа с помощта на спешните служби", гласи съобщение на канадските ВВС в Tуитър.

 

От летището на свой ред съобщиха, че аварийните служби и спасителните екипи веднага са се отправили към мястото на катастрофата. Очевидец каза пред канал „Global News”, че самолетът се е разбил почти веднага след излитането си и според него пилотът е катапултирал. Самоличността на пилота, който е успял да катапултира и е ранен, не е известна, предадоха световните агенции.

 

Капитан Дженифър Кейси се оказа загиналият пилот на аеробния екип на канадските ВВС The Snowbirds. Това съобщи по-рано каналът CTV. Според негови източници Кейси се присъединява към ВВС през 2014 г., а през 2018 г. става член на аеробния екип на The Snowbirds и е негов официален представител за връзки с обществеността.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама