СВЯТ


Тръмп заяви, че спира да пие хидроксихлорохин

0 4347 21.05.2020
Тръмп заяви, че спира да пие хидроксихлорохин

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че до няколко дни спира да приема лекарството срещу малария хидроксихлорохин. Новината за превантивната терапия срещу COVID-19 съобщи самия той по време на пресконференция, но предизвика остри критики.


Причината - лекарството не е одобрено от за лечение на инфекцията. Не е доказано, че помага в борбата с болестта.Президентът на САЩ не е заразен. Освен всичко предупрежденията са, че хидроксихлорохинът има и тежки странични ефекти.

 

Тръмп вече няколко пъти успява да шокира обществеността с изказванията си около пандемията. Преди няколко седмици американският президент сподели идеята си дезинфектанти да се инжектират в системите на хората, за да ги предпазят от заразяване, а заедно с това предложи и излагане на много силна светлина. Това предизвика остри реакции и сред медицинската общност, но доведе и до официални изявления на производители на дезинфектанти, които призоваха хората да не употребяват продуктите им по начин, различен от указания. Въпреки това в спешните центрове в САЩ постъпиха много подобни сигнали.

 

Вчера президентът обяви също, че се чувства донякъде горд от факта, че САЩ е на първо място по брой заразени с коронавирус в света.

 

Над 1500 души са починали от новия коронавирус в Съединените щати през последното денонощие, съобщи университетът "Джонс Хопкинс". За 24-часовия период до 20.30 ч. източноамериканско време вчера (3.30 ч. българско време днес) той е регистрирал 1561 смъртни случая в САЩ от Covid-19 - причиняваното от коронавируса заболяване. Общият брой на смъртните случаи в Съединените щати - най-тежко засегнатата от пандемията държава - вече надхвърля 93 400.

 

Междувременно стана ясно, че Тръмп иска годишната среща на Г-7 да се проведе, както е планирано на място, а не чрез видеовръзка.

 

В Twitter, американският президент написа, че възстановяването от коронавируса върви толкова добре, че е възможно срещата на върха да се проведе по план.

"Президентът наистина иска срещата на Г-7 да се проведе тук във Вашингтон, тъй като не само ние започваме да се отваряме, но и целият свят. Той би искал това да се случи някъде през юни, но все още не е обявил кога", заяви говорителката на Белия дом Кейли Макенани.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама