НОВИНИ


София и Анкара нямат нужда от партии посредници

2 5263 01.02.2010
София и Анкара нямат нужда от партии посредници
Марин Райков

Двете страни имали общо чрез гражданите, които говорят турски.



Между България и Турция няма политически проблеми, а само нерешени въпроси, обяви по БНТ заместник-министърът на външните работи Марин Райков. София и Анкара нямат нужда от посреднически партии нито в икономическите, нито в политическите си взаимоотношения, категоричен беше той. Двете страни имали общо чрез гражданите, които говорят турски.

Посещението на правителствената делегация начело с премиера Бойко Борисов в южната ни съседка показало, че Турция желае да развива двустранните си отношения с България. Акцентът от посещението бил върху общите интереси на двете страни.

България подкрепя европейските реформи на премиера Ердоган и европейската интеграция на Турция, недвусмислен беше Райков. Той определи това като позитивен процес, но все пак още не било ясно дали тези усилия ще доведат до резултат. Не било ясно и развитието на диалога между Турция и ЕС.

България и Турция са съюзници в НАТО и се правят опити да се преговаря на тази основа чрез отворен диалог. Изключителен позитивен резултат било подписването на меморандума в областта на енергийните проекти.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама