НОВИНИ


КЗК отново не можа да влезе в офиса на петролната асоциация

0 4559 21.05.2020
КЗК отново не можа да влезе в офиса на петролната асоциация
БГНЕС

И днес Комисията за защита на конкуренцията не успя да влезе в офиса на Българската петролна и газова асоциация и той остана запечатан.


Причината - трябва да бъде сформиран нов екип, който да направи проверката.

Ведомството е сезирано от Върховната административна прокуратура и трябва да провери дали има скрити договорки между големите вериги бензиностнации.

Това е трета поредна проверка като до този момент комисията не е открила картел, а само е правила предписания на отделните бензиностнации да коригират своето поведение.

 

Пред БНТ председателят на КЗК Юлия Ненкова заяви, че досегашните предписания се изпълняват.

 

"Продължаваме с проверката, законът не ни ограничава колко проверки да правим, ние периодично следим цените на пазара и съответно предприемаме съответните мерки, защото сега имаме задължителни указания на прокуратурата, които не можем да не изпълним, защото законът ни задължава да го направим", посочи тя.

 

"В изпълнение пак на тези указания се опитахме да направим претърсване и изземване, както законът го изисква в тези случаи, в асоциацията петролната - там нямаше абсолютно никой. И пак в изпълнение на закона разбира се - запечатахме обекта и допълнително ще се организира пак влизане в асоциацията", допълни Ненкова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама