НОВИНИ


Живодар Терзиев: Ако КЗК ни беше потърсила, щяхме да съдействаме

0 4403 21.05.2020
Живодар Терзиев: Ако КЗК ни беше потърсила, щяхме да съдействаме
Живодар Терзиев

Ако бяхме потърсени, щяхме да съдействаме. КЗК не е успяла да влезе в офиса ни, защото вътре не е имало лица. Служителите ни са по срещи и често се случва сградата да е празна.


Това заяви пред Нова телевизия Живодар Терзиев - председател на Българската петролна и газова асоциация, която вчера стана обект на изненадваща проверка от КЗК.

 

Служителите на антимонополната комисия обаче не успяха да влязат в сградата, тъй като тя бе заключена. В момента офисът е запечатан, а днес КЗК също удари на камък. Целта на проверката е да се установи има ли картел при определяне цените на горивата на дребно у нас.

 

Новината за това дойде непосредствено след като правителството обяви, че държавата ще стане новият играч на пазара, а се чуха и гласове, които обвиниха КЗК в несвършена работа. Изрази се мнение, че антимонополната комисия винаги е спирала на милиметър пред това да разкрие съществуването на картел.

 

"Каквото поискат, ще им бъде предоставено. Всякакви документи могат да бъдат проверени. Аз нямам съмнение какви документи има в сградата", категоричен бе Терзиев.

Това не зависи от нас, а от органите на държавата, които разследват съответните действия. Що се отнася до цените, то моите коментари явно са причина Българската петролна и газова асоциация да бъде привлечена в обхвата на проверката. Дейността на всички петролни компании е търговия. Що се отнася до движението - пазарът е шарен и достатъчно отворен, в което е красотата на либералната търговия", заяви Терзиев.

 

Той не очаква да има арести след извършената проверка, очаква обаче да бъдат разпитвани служители на Асоциацията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама