СВЯТ


Съдят американци, отвлекли деца от Хаити

1 4889 01.02.2010
Съдят американци, отвлекли деца от Хаити

Десет американски граждани ще застанат днес пред съда в Порт-о-Пренс по обвинение, че са направили опит да изведат нелегално 33 деца от Хаити на 33 деца. Властите подозират американските граждани, че са искали да продадат децата в сексуално робство, предаде КРОСС.



Американците-баптисти от щатите Тексас и Канзас са били арестувани вчера на границата с Доминиканската република, в момент, когато се опитвали да изведат от страната голяма група деца, без да имат съответните документи.

Задържаните пет жени и петима мъже пристигнали в Хаити в състава на групата, помагала на деца, останали без родители след разрушителното земетресение на 12 януари.

От хуманитарните организации в Хаити са съобщили, че голяма част от децата, които е трябвало да бъдат изведени от страната, имат живи роднини. Сега всички деца, с изключение на най-малкото момиченце, което страда от изтощение и е в болница, са в благотворителния център на организацията в Круа-де-Букет, разположен близо до столицата на Хаити.

След земетресението в тази островна държава, осиновяването на деца става по по-строги правила. За да бъде избегнато незаконното им извеждане от страната, всяко разрешение трябва да бъде утвърдено лично от премиера Жан Макс Белрив.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама