НОВИНИ


Васил Божков получи още обвинения за подбудителство на четири убийства

15 6081 27.05.2020
Васил Божков получи още обвинения за подбудителство на четири убийства
Васил Божков

Специализираната прокуратура обвини намиращия се в ОАЕ хазартен бос Васил Божков за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления. Според обвинението от 2012 г. групата е извършвала убийства, изнудвания и други тежки престъпления.


Ето какво съобщиха от прокуратурата:

 Днес, 27 май 2019 г., Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Васил Божков за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления.

 

Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на територията на Република  България от 2012 г. Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления.

 

Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С., както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на  лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини. Става дума за Йордан Динов, Манол Велев и още две лица.

 

Припопняме, че до днес срещу скандалния Божков имаше повдигнати 11 обвинения за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния.  С днешните общият брой на обвиненията срещу Божков стават общо 18. Бизнесменът отрича да е извършвал каквито и да е престъпления и твърди, че е жертва на политическа репресия. Почти всеки ден от профила си във Фейсбук пуска уличаващи данни за управляващите.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама