НОВИНИ


Николай Радулов: Много въпроси възникват около заловения наркотик в Студентски град

11 9277 27.05.2020
Николай Радулов: Много въпроси възникват около заловения наркотик в Студентски град
Николай Радулов

Много въпроси възникват около заловения днес наркотик. Въпреки, че колегите от СДВР говорят, че заловеният е на най-ниското възможно ниво, аз си мисля че на най-ниското възможно ниво не се поверява повече от четвърт тон кокаин и то с висока проба на чистота. Наркотикът може би е част от пратка.


Това каза експертът по сигурността професор Николай Радулов.

 

"Това, че се мълчи е естествено, защото най-вероятно намереното количество е част от някаква пратка. Не се наемам да говоря за къде, но очевидно не е за България, тъй като количеството е гигантско", каза още експертът.

 

Този наркотик много прилича на наркотика, който, ако не се лъжа, миналата година го намирахме по същото време по крайбрежието, хвърлен в специално направени пакети и така и не се изясни тук ли е трябвало да бъде прибран или просто течението го е отнесло от румънския бряг към нас. Според мен, става дума за една и съща транспортна верига.

 

Радулов е категоричен, че наркоразпространението не е спирало през периода на извънредното положение, а доставките са ставали по домовете.

 

Въпросът е следният: „Как това количество наркотик е стигнало в София?“. Значи е минало през някоя от границите! Задаваме си и следния въпрос: „Какво се случва с контрола на границите?“. Дали този немалък товар от наркотици е минал през КПП, което предполага доста софистициран канал или през зелена граница, което също не е възможно, особено в ситуацията на извънредно положение. Факт е, че наркотикът минава през границите и този път, очевидно, по чиста случайност е бил заловен.

 

„Имаше подобни случаи, в които специалните служби на щатите – DEA – въздействаха върху това да се пропусне пратка наркотици с цел да се проследи веригата. Дано този товар да не е част от контролирана доставка, защото това ще рече, че ние сме разбили операция на някоя от чуждите специални служби“, казва още експертът по темата дали е възможно българските служби да са разбили операция на чужди такива.

 

Радулов изтъкна, че складът е разбит в Студентски град, където няма съмнения, че открай време има търговия с наркотици и простутуция.

"Винаги съм се учудвал от това, че, освен някоя епизодична акция, МВР като че ли няма капацитета да спре това, което се случва", коментира още той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама