ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 4 септември

0 4035 04.09.2007
Предстоящо на 4 септември

Вицепремиерът Калфин посещава Казахстан, Таджикистан и Туркменистан; обсъждат сигурността като предизвикателство пред Европейската перспектива на Югоизточна Европа; дискутират прекратяване на концесията на ВиКсистемата на София.


От 3 до 6 септември 2007 г. заместник-министър председателят и министър на външните работи на Република България Ивайло Калфин ще направи официални посещения в Република Казахстан, Република Таджикистан и Туркменистан.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще открие утре Професионален сержантски колеж в Националния военен университет „Васил Левски” - Велико Търново. На тържествената церемония ще присъстват началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков и представители на местната власт. Колежът ще се състои от два филиала към НВУ "Васил Левски" - за нуждите на Сухопътните войски във Велико Търново и за Военновъздушните сили в Долна Митрополия. За нуждите на Военноморските сили ще бъде разкрит сержантски колеж към ВВМУ "Никола Йонков Вапцаров" - Варна. Идеята за създаването на Професионалния сержантски колеж възниква в края на 2005 година. Цялата учебно-планова документация е съгласувана с Министерството на образованието и науката, което дава възможност на бъдещите сержанти да получат не само военна, но и гражданска специалност. Церемонията по откриването започва в 10.00 часа в НВУ "Васил Левски" - Велико Търново.

Министърът на правосъдието Миглена Тачева ще се срещне с министъра на правосъдието на Кралство Холандия д-р Ернст Хирш Балин. Двамата министри ще разгледат изпълнението на мерките по механизма за сътрудничество с Европейската комисия; борбата с организираната престъпност и корупцията, както и съдебната реформа в България, която цели да направи прозрачно, ефективно и бързо правораздаването у нас. Ще бъде обсъдено и правното сътрудничество между двете страни.

От 12,00 ч. в сградата на МИЕ на ул. „Славянска” №8 министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще се срещне с представители на Асоциацията на млекопреработвателите в България и Националната асоциация на млекопроизводителите в България. Ще бъдат обсъдени проблемите в бранша, ценовата политика на производители и търговци в тази област и др. теми. В срещата ще участва и зам.-министърът на Министерство на земеделието и продоволствието Светла Бъчварова. След срещата е предвиден кратък брифинг за представителите на медиите - към 12,45 ч.

От 12.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на омбудсмана на Република България Гиньо Ганев на тема „Лоша администрация, незаконен добив, липса на контрол - резултати от проверката на националния омбудсман на строителните кариери в с. Студена, Пернишко”.

От 11.00 часа в зала “Вихрен” на Интер Експо и Конгресен център София ще се проведе Пресконференция за предстоящата международна конференция “Сигурността като предизвикателство пред Европейската перспектива на Югоизточна Европа”. На нея организационният комитет, заместник-министри и модератори ще представят темите, с които ведомствата им ще се представят в научния форум. На 11 и 12 септември 2007 г. в сградата на Интер Експо и Конгресен център, София под патронажа на президента на Република България господин Георги Първанов ще се проведе Петата научна конференция „Сигурността като предизвикателство пред Европейската перспектива на югоизточна Европа”. Научният форум ще бъде открит от Емел Етем - вицепремиер и министър на държавната политика при бедствия и аварии и председател на Организационния комитет.

От 11.00 часа Движение на младите учени в БАН и Университетите "2х&3х" организират протестно шествие в защита на образованието и науката в България! Планирано е шествието да премине в района на сградата на Народно събрание.

Изложба на съвременният македонски художник Венямин Хаджи-Наумов ще бъде открита от 19.00часа в Националния дорец на културата (НДК).

Екип на работната комисия, която ще проверява състоянието на изравнителните сметки за употребена топлоенергия за отоплителен сезон 2006 - 2007 г., ще се срещне утре от 15:00 часа в институцията на омбудсмана с първите петима жалбоподатели от софийски квартали, протестиращи срещу размера на изравнителните сметки и липсата на обяснения за начина на формиране на дължимите суми.

В 9.30 часа кметът на София Бойко Борисов ще се срещне с представители на Организационния комитет за прекратяване на концесията на ВиК системата на София - Национален комитет за подобряване водоснабдяването на България. Срещата ще се състои в сградата на общината.

От 12.00 часа Александър Праматарски - председател на Демократическата партия и Константин Папазов - кандидат за кмет на град София, издигнат от Демократическата партия ще дадат пресконференция в зала „Алеко” на х-л „Хилтън”.

В 12.00 часа Бойко Борисов ще представи новото звено за обслужване на граждани с физически проблеми в София към Дирекция ” Логистика” на Столична община. Представянето ще се състои пред сградата на общината на ул. „Московска” 33, където ще бъдат показани и новите микробуси.

В 10.00 часа кметът на София Бойко Борисов, министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и директорът на Института за български език към БАН проф. Васил Райнов ще подпишат Меморандум относно спазването на правилата за транслитерация при подмяната на уличните табели в София.
Официалното подписване на меморандума ще се състои в Официалната зала на общината.

В 11.00 ч. пред централата на БЧК председателят на БЧК Христо Григоров и почетният консул на Султаната на Оман в България проф. Стоян Денчев ще връчат ключовете на специално оборудваните автомобили за работа в бедствени ситуации на Емел Етем - зам.-министър-председател на Република България и министър на държавната политика при бедствия и аварии и проф. Радослав Гайдарски - министър на здравеопазването на Република България.

От 10.00 часа в сградата на Столична община ще се проведе Регионална информационна среща - София. В срещата ще участват: Йорданка Фандъкова - заместник-кмет на София, Марина Стефанова - програмен директор на фондация „Благодеятел” Николай Георгиев - зам.-председател на УС на фондация „Благодеятел”

Учители и ръководители на Европейски клубове от 13 града на България ще участват в семинар на тема „Европейското образование - капитал за бъдещето”, който ще се проведе на 4 и 5 септември 2007 г. в град Казанлък. Семинарът ще бъде официално открит с видео-обръщение на комисаря по защита на потребителите Меглена Кунева на 4 септември от 10.00 часа в залата на хотел “Зорница”, Казанлък.

От 4 до 8 септември 2007 г. в Шумен и Мадара ще се проведе четвъртият, заключителен етап от Международния проект за решаване на проблемите на биоувреждането на Мадарския конник, паметник от листата на Световното културно и природно наследство. Проектът се организира от Националния институт за паметници на културата и Министерството на културата. Експертният екип включва специалисти от България, Франция и Германия.
Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама