НОВИНИ


Тръмп заговори за ”вътрешен тероризъм” и зплаши да извади армията срещу протестиращите

5 4801 02.06.2020
Тръмп заговори за ”вътрешен тероризъм” и зплаши да извади армията срещу протестиращите
Доналд Тръмп

Силно препоръчах на всички губернатори да използват националната гвардия, за да доминираме улиците. Ако щат или град откаже да предприеме необходимите действия за опазването на живота и имуществото на гражданите си, аз ще разположа американски военни и бързо ще реша проблема вместо тях.


Това заяви американският президент Доналд Тръмп във връзка с протестите и безредиците в редица градове в САЩ.

 

"Мобилизирам всичкия наличен федерален ресурс - граждански и военен, за да се спрат бунтовете и грабежите, разрухата и палежите, и да се опазят правата на спазващите законите граждани.", каза още той.


Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп сравни нападенията срещу полицаи от последните дни с вътрешен тероризъм.

 

Причината за обхваналите Съединените щати протести и размирици беше смъртта на афроамериканеца Джодрж Флойд след арестуването му. Съдебномедицинска експертиза я класифицира като убийство, причинено от задушаване. В обръщението си към нацията американският президент коментира:

 

"Всички американци с право бяха отвратени от бруталната смърт на Джордж Флойд. Справедливостта ще възтържествува за него и семейството му, той не ще е умрял на празно. Но не можем да позволим мирните протести да бъдат заглушени от една разгневена тълпа."

 

Докато американският президент говореше в Белия дом, недалеч беше използван сълзотворен газ срещу протестиращи във Вашингтон.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама