НОВИНИ


Подсъдим прокурор иска детектор на лъжата

4 5076 02.02.2010
Подсъдим прокурор иска детектор на лъжата

Да бъде разпитван на детектор на лъжата, пожела днес от съда бившият районен прокурор на София Славчо Кържев, който е подсъдим за превишаване на властта си при връщането на лек автомобил.



Днес Софийският градски съд проведе  две очни ставки между подсъдимия и Петьо Петров – бивш прокурор от Софийския районен съд и следователя Ясен Тодоров. Целта на очните ставки бе да се изясни дали Кържев е оказвал натиск за връщане на задържан като веществено доказателство автомобил по дело в Софийския районен съд.

Славчо Кържев бе категоричен, че не е оказвал натиск за връщането на колата. На няколко пъти подсъдимият бе много емоционален и даваше квалификации на твърденията на свидетелите по време на очните ставки. Затова той бе предупреждаван на няколко пъти от съдията да говори по съществото на делото. Именно в такъв момент на емоционална възбуда Кържев заяви, че е готов да дава показания и чрез. детектор на лъжата.

Петима прокурори от районната прокуратура в София ще бъдат привикани в Софийския градски съд като свидетели. Обвинителите ще трябва да изяснят дали на 8 февруари 2002 година в кабинета на Кържев са идвали прокурор Петьо Петров и следователя Ясен Тодоров, върху които според прокуратурата бившият районен прокурор е оказвал натиск.

Следващото заседание ще се проведе на 12 април от 9,30 часа.

Frognews.bg припомня, че бившият районен прокурор на София Славчо Кържев е подсъдим, че в периода първи април - девети юни 2004 г. е превишил правата си и е взел функциите на съдия, решавайки две граждански дела в столицата. Той настоявал ищецът Георги Стоянов да намали граждански иск на стойност 31 хил. 154 лева или да се откаже от него изцяло. По другото обвинение прокурорът е склонявал през 2002 г. друг магистрат Петьо Петров да се откаже от лек автомобил “Опел Вектра”, който тогава е бил спорна собственост.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама