НОВИНИ


”БОЕЦ” сезира европейския прокурор Лаура Кьовеши заради комикса на Божков

30 8783 03.06.2020
”БОЕЦ” сезира европейския прокурор Лаура Кьовеши заради комикса на Божков

Гражданското сдружение “БОЕЦ” изпраща комикса на Васил Божков до КПКОНПИ, прокурарутарата и ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши. Сезирани са и европейските институции.


Сигналът на “БОЕЦ” е срещу премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова за организирана престъпна група.

 

Той идва след разпространения от бизнесмена Васил Божков комикс, в който хазартният бос твърди, че е плащал 20% такса спокойствие, в замяна на разпънат политически чадър и различно данъчно облагане за лотарията.

 

“БОЕЦ уведомяваме прокуратурата и КПКОНПИ, че предвид доказаните зависимости и неспособност да разследват ефективно лица заемащи високи държавни постове и конкретно лицата Бойко Борисов и Владислав Горанов, както и поради компрометираните фигура на главният прокурор Иван Гешев и председателят на КПКОНПИ, Сотир Цацаров ще сезираме европейските институции за казуса, както и ръководителят на Европейската прокуратура, г-жа Лаура Кьовеши с искане за международно разследване и правна помощ”, се посочва още в съобщението на гражданската организация.


ВАЖНО! БОЕЦ внесе сигнал срещу Борисов, Божков, Горанов и Менда Стоянова за корупция и създаване на ОПГ с цел извършване...

Posted by БОЕЦ - България Обединена с Една Цел on Tuesday, June 2, 2020
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама