НОВИНИ


Гешев смени плочата относно данните на Божков, вече иска да се проверяват

18 11128 04.06.2020
Гешев смени плочата относно данните на Божков, вече иска да се проверяват
БГНЕС

Държавният обвинител Иван Гешев направи рязък завой и смени тезата си относно данните, които изнесе хазартния бос Васил Божков. Според новата му позиция задължение на прокуратурата е да провери всички изнесени доказателства и от двете страни, независимо дали става дума за анимация, комикси или ”нещо друго забавно”.


Гешев заяви, че бизнесменът Васил Божков е изпратил сигнал до главния прокурор и по мейл. Постъпил е и сигнал от “едно издание, близко до г-н Цветан Василев, заяви още Гешев. И двата сигнала са разпределени към компетентен прокурор, който може да прецени какви действия да извърши.


Това заяви държавният обвинител пред журналисти по време на спецакцията срещу битовата престъпност в Ябланица. 


"Главният прокурор определя приоритетите и целите на прокуратурата, той не наблюдава конкретни досъдебни производства. Сигнали във фейсбук - не е нормалният начин за подаване на такава информация, но всеки преценява по какъв начин да осъществява защитната си стратегия - обвиняем и подсъдим. Така, както други подсъдими и обвиняеми, които имат медийно влияние като г-н Прокопиев, Огнян Донев, Цветан Василев - преценяват дали, кога и доколко да подкрепят други подсъдими лица, като г-н Божков, включително и медийно и като политическа пропаганда”, заяви Гешев. 


По думите му задължение на държавното обвинение е да проверява както доказателствата в подкрепа на обвинението, така и доказателствата, оневиняващи обвиняемия в досъдебната фаза.

 

Любопитното е, че това влиза в пълно противоречие с тезата на Гешев преди седмици, когато той категорично обяви, че няма да се занимава с доказателства, изнесени от обвиняеми лица. Тогава на дневен ред бяха разпространените между Васил Божков и Vladi Goranov кореспонденции. 


“Прокуратурата е длъжна да провери всички обстоятелства и конкретният прокурор ще ги провери, независимо дали са анимация, комикси или нещо друго забавно”, каза още Гешев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама