НОВИНИ


ВАП нареди на ДНСК обстойна проверка на строежа край Алепу

2 4643 05.06.2020
ВАП нареди на ДНСК обстойна проверка на строежа край Алепу

Върховната административна прокуратура сезира Дирекцията за национален строителен контрол по казуса със спорния строеж на плажа край Алепу. ДНСК трябва да извърши незабавна проверка, с която да се установи законността на строежа “Алепу вилидж” в Созопол.


Припомняме, че скандалът набира пълна мощ от няколко дни, след като активисти алармираха за нередности с брегоукрепително съоръжение, превърнало се в хотел. РДНСК-Бургас направи проверка, но не видя нищо нередно. Според началника сградата не е сграда, въпреки че брегоукрепителното съоръжение е напът да се превърне в четириетажен хотел, а на брега вече има чадъри и шезлонги. Вчера премиерът Бойко Борисов командирова началникът на ДНСК, а ВАП обяви, че също ще провери случая.

 

“Установеното от двете прокуратури до момента и отразеното в медиите сочи, че брегоукрепителното съоръжение по-скоро прилича на сграда, споменават се асансьорна клетка и стълбище, което поставя въпроси за съответствие на изграденото с издаденото разрешение за строеж”, се посочва в официално съобщение от ВАП.

 

Следва ДНСК да установи на място и по документи дали се спазват всички нормативни изисквания.

 

Следва също така да се провери поотделно и комплексно целият инвестиционен и строителен процес, да се проведат огледи на място, като се изискат и всички относими данни, посочват от ВАП.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама