НОВИНИ


Прокуратурата вика на разпит Валентин Златев от ”Лукойл България”

23 9758 06.06.2020
Прокуратурата вика на разпит Валентин Златев от ”Лукойл България”
Валентин Златев

Шефът на Контролния съвет на ”Лукойл България” Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщиха столични медии. От компанията са заявили, че Златев ще се яви на посочената дата.


По повод публикации в медии и информации в социалните мрежи, че Златев е издирван и се укрива в чужбина, шефът на пресцентъра на "Лукойл България" заявява, че Златев е извикан като свидетел.

 

По думите й поводът за призовката е списъкът, който прокуратурата намерила на гърба на снимка в жилището на бизнесмена Атанас Бобоков, обвиняем след акцията срещу боклука заедно с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Не е ясно също дали Златев се намира в страната.


Припомняме, че преди дни вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че следващият след Васил Божков е именно Валентин Златев. На този фон Комисията за защита на конкуренцията също се активизира, като нахлу със съдействието на полиция и съд в офисите на Българската петролна и газова асоциация и ги запечата. Зам.-министърът Красимир Живков, задържан по време на акция срещу незаконен внос и преработка на боклук, малко по-късно уволнен, е приятел на Златев от години.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама