НОВИНИ


Проф. Кантарджиев: Най-важно е да спазваме трите Д - дисциплина, дезинфекция и дистанция

6 4531 07.06.2020
Проф. Кантарджиев: Най-важно е да спазваме трите Д - дисциплина, дезинфекция и дистанция
Проф. Тодор Кантарджиев БГНЕС

Фактически за тези 100 дена беше свършена много работа. Държавата започна с навременни мерки, народът разбра. Само да не направим това, което правят едни на края на Дунава. Най-важно е да спазваме трите Д - дисциплина, дезинфекция и дистанция.


Това каза проф. Тодор Кантарджиев, директорът на Центъра за заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб.


По повод последните актуални данни за разпространението на коронавируса. той коментира: „Еми, не е много добре. Неприятното в случая е сравнително намален брой на изследвания. Броят на случаите е сравнително голям. Не говорим за тенденция, за нещо страшно, но трябва да знаем огнищета с Самоков, Сърница си остават. Най-важното е да не се намалява броя на изследвания“.


И апелира да се спазват мерките и да се наблюдава дали ще има заболели със затворените колеги, за да може да се изолират навреме.


„Обществото малко се напрегна, малко омръзнахме“, каза проф. Кантарджиев пред бТВ.


"Ако имаме затрудения в ликвидирането на 5-те огнища, ако болниците не могат да приемат болните, някои от мерките ще се върнат", заяви още специалистът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама