НОВИНИ


Бивш шеф от АДФИ разобличи двама герои от приказката на Али Баба

10 17300 08.06.2020
Бивш шеф от АДФИ разобличи двама герои от приказката на Али Баба
Албена Белянова

На снимката (долу) сe виждат двама свестни и недостъпни служители на народа, като Шехерезада, но мъже, „големи мъже“. И двамата са герои от приказката на Али Баба.


През есента на 2018 г., когато бях освободена като заместник-директор на АДФИ „по преценка“ лицето в ляво - директор на АДФИ, опорките за моето освобождаване в министерство на финансите са били не по-различни от опорките за отношенията Али Баба - Шехерезада. Е, с шведски акцент и обърнати роли.

 

Тогава заместник-министъра на финансите Росица Велкова възмутено разказва на своя бивша съученичка, без да подозира, че тя е моя много близка приятелка, че многократно съм се предлагала на лицата на снимката, но те така и не ме били пожелали, защото са верни на половинките си и са много свестни. В допълнение, за да ме представи в още „по-добра“ светлина е разказала, че съм била крещяла на горките служители на АДФИ.

 

„Приказката“ на Росица Велкова обаче не беше публично оповестена, защото PR-и били дали съвет - министерството на финансите и АДФИ да мълчат, тъй като хората щели да бъдат на моя страна.
Ако не бяха ФРОГ НЮЗ, Либерта, Евроком и 7/8 TV моята „приказка“ за случилото сe изобщо нямаше да бъде чута.

 

Спомням си и думите на директора на АДФИ, когато поисках заедно с него да отидем на среща при тогавашния началник на кабинета на VG, а сега председател на ДКХ, за да го информираме за проблемите в АДФИ: „Аз няма да участвам в този цирк.“. Отидох сама, дадох доказателства и … бях освободена, а животът ми и този на семейството ми се преобърна. Днес министърът на финансите бил казал: „Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир.“.

 

Нищо от казаното от Росица Велкова не беше истина. Поисках от компетентните органи да извършат проверка и да бъде установена истината, което не се случи. Впоследствие, когато не само не замълчах, но и предприех законовите стъпки за защита на правата ми, се намериха служителки, оплаквали се някога на директора на АДФИ, че съм постъпвала неетично с тях – карала съм ги била да работят качествено и съгласно закона. Доказателства, които представях на съда, включително телефонни чатове, останаха незабележими за съда. Доказателствени искания, отправяни от мен до съда, бяха отхвърляни.
Изводите оставям на вас.

 

Бившият зам.-шеф на АДФИ Албена Белянова, Фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама