НОВИНИ


Политологът Атанас Стефанов: Божков едва ли не е хъш в изгнание и прави, каквото може

6 7492 11.06.2020
Политологът Атанас Стефанов: Божков едва ли не е хъш в изгнание и прави, каквото може
Политологът Анастас Стефанов

„Популистко подхвърлени точки от страна на Васил Божков, като зад това цели да се говори за него, за това, че се бори срещу модела в страната. Той е едва ли не е хъш, който е в изгнание и каквото може, прави дистанционно“. Това коментира пред БНР политологът Атанас Стефанов от изследователски център „Тренд“.


По думите му темата е екзотична за коментар и обсебва медийно и публично внимание: „Политическият елит ще се опита да се възползва и да извлече дивиденти. Друг е въпросът, че каквито и да са дивидентите, е спорно да се извличат по този начин“.

 

Политологът допълни по повод предложенията в закона за МВР, с които се предвиждаше създаването на доброволни формирования за оказване на съдействие на полицейските органи:

 

„Това също е вид популизъм... Очаквам да има искри и в следващите месеци, защото Обединените патриоти ясно съзнават, че участието им във властта и пребиваването безлично в комуникационен план води до занижаване на идентичността. Затова поведението им не е учудващо“.

 

Стефанов коментира и последното проучване на Тренд, според което обществото ни е склонно да вярва в конспиративни теории, тъй като живее в комуникационен хаос.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама