НОВИНИ


ПП „Възраждане“ на протеста: Идва видовден за политиците

17 5429 15.06.2020
ПП „Възраждане“ на протеста: Идва видовден за политиците

Около 150 души, начело с председателя на партия ”Възраждане” Костадин Костадинов се събраха на протест пред сградата на Народното събрание в София. Демонстрация се проведе при засилено полицейско присъствие. Протестът е под наслов ”Идва видов дене за политическата каста в България”.


Хората са готови да протестират, докато правителството на премиера Бойко Борисов не хвърли оставка. От ПП "Възраждане" искат съдебната система да влезе в своята роля, като осъди хората, които продължават да крадат, а откраднатото да бъде възстановено.


Сред плакатите, които издигнаха протестиращите са "Ние сме народ, а не тулупи", "България - това сме ние", "30 години непреходна катастрофа стигат" и други.


В обявеното предварително като аргументация за протеста от ПП "Възраждане" се позовават на демографската криза като основен проблем в страната ни, намаляване на раждаемостта, изселването и емиграцията, нарастването на държавния дълг от 9 млрд. лв. през 2008 г. на 25 млрд. лв. през 2019 г.; също така и на 74-то място по корупция през 2019 година


От ПП "Възраждане" се позовават и на нарастването на потребителските кредити през годините на управление на ГЕРБ, както и на инфлацията. Също така и на броя на училищата и болниците.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама