НОВИНИ


Само ББР ще дава безлихвени кредити. Вижте какво още ще решава правителството

5 5560 16.06.2020
Само ББР ще дава безлихвени кредити. Вижте какво още ще решава правителството
Заседание на Министерски съвет БГНЕС

Очаква се на утрешното си редовно заседание Министерският съвет да промени свое решение - 257 от 2020 г., за одобряване на ”Програма за гарантиране на безлихвени кредити в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19” и за възлагане на изпълнението й на ”Българска банка за развитие” АД.


Министерският съвет ще одобри допълнителни разходи/трансфери за 2020 г. за изплащане на стипендии по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2020 г., както и допълнителен трансфер по бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2020 г. Кабинетът ще одобри също и допълнителни разходи/трансфери за 2020 г. за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност.

 

Министерският съвет ще одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на външните работи за 2020 г. и проект на решение за участие на България в инициативата на Международния валутен фонд за набиране на средства за Доверителния фонд на Международния валутен фонд за предотвратяване и ограничаване на щетите от бедствия.

 

Кабинетът ще упълномощи министъра на финансите да потвърди сумата за прехвърляне от Националния фонд за преструктуриране на банки в Единния фонд за преструктуриране, и за одобряване на проект на Споразумение за кредитна линия между България като кредитор и Единния съвет за преструктуриране - като кредитополучател.

 

Правителството прланува да одобри и проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование и допълнение на Наредбата за работното време, почивките и отпуските, съобщи пресслужбата на кабинета. Министрите ще одобрят и създаването на лечебно заведение за болнична помощ.

Със свое решение се очаква кабинетът да освободи председателя и членовете на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата и да определи състава й.

 

Министерският съвет ще предложи на парламента за ратифициране Междуправителственото споразумение между България и Гърция за междусистемната газова връзка Гърция - България (проект IGB).


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама