НОВИНИ


70 души в Буковлък са под карантина

0 4505 16.06.2020
70 души в Буковлък са под карантина

Плевенското село Буковлък остава с контролно-пропускателни пунктове заради увеличения брой на заразени с коронавирус. Установените до момента с COVID-19 са 29 души. Поставените под карантина са над 70, включително и хора, върнали се от чужбина. Днес са взети нови 40 проби.


 На пунктовете полиция и жандармерия проверяват дали сред пътуващите има хора, които трябва да са под карантина. Днес не са констатирани нарушители.  В Буковлък има и трети мобилен полицейски екип, който денонощно обикаля из улиците в селото. Засега мерките ще са в сила поне седмица, съобщава БНТ.

 

За разлика от предишната вълна на диагностицирани с COVID-19 в Плевенско преди два месеца, когато в селото имаше 4-5 случая, сега те са доста повече и това явно дисциплинира местните хора. По общо мнение те вече по-съвестно спазват наложените допълнителни мерки.

 

"Трудно ги възприемат. Като цяло по-разбираемо, голяма част от хората по-разбираемо. Разбраха вече, че това трябваше да се случи отдавна. Повечето се опасяват за работа, за начина си на препитание.", заявява Росен Русанов, кмет на Буковлък.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама