НОВИНИ


Украйна получи ракети и оръжие от САЩ за 60 млн. долара

2 4626 17.06.2020
Украйна получи ракети и оръжие от САЩ за 60 млн. долара

Украйна получи от САЩ военна помощ за над 60 милиона долара, включително противотанкови ракети ”Джавлин”, съобщи посолството на САЩ. След като Русия анексира Крим през 2014 г. и избухналите впоследствие боеве в Донбас, Вашингтон достави първа пратка от ракетни комплекси ”Джавлин” за 47 милиона долара на Киев през април 2018 г.


Военната помощ за Украйна беше централна тема в разследването на Камарата на представителите на САЩ през декември м.г. за импийчмънт на президента Доналд Тръмп по обвинения във възпрепятстване работата на Конгреса и оказване на натиск на Украйна да разследва сина на кандидат-президента на демократите Джо Байдън.


Междувременно американският разрушител "Портър" от клас "Арли Бърк" се насочи към Черно море, където ще проведе учения съвместно със съюзници и партньори на НАТО в региона. Това съобщи днес Шести флот на САЩ, в чийто състав се намира корабът, предаде ТАСС.


"Портър" ще тренира по-специално с военни моряци от Турция, Румъния, България, Украйна и Грузия. Това ще повиши нивото на взаимодействие между военноморските сили на САЩ и на тези страни, посочва пресслужбата на Шести американски флот.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама