НОВИНИ


М. Найденов: Само за дни са финализирани 47 заменки

5 4714 04.02.2010
М. Найденов: Само за дни са финализирани 47 заменки
Мирослав Найденов

Стефан Юруков не го е направил сам, но сам ще носи отговорност.



Няма официална информация за това кой е подал жалбата към европейските институции за заменките, но има предположения, че става дума за неправителствени екоорганизации, обяви по БНТ министърът на земеделието Мирослав Найденов. 20-дневен бил срокът да се даде отговор на това дали заменките са били държавна помощ или не.

Категорично е нарушен законът със заменките, обясни Найденов. Бившият директор на Фонд „Земеделие” Стефан Юруков още не бил обяснил как за няколко дни са се финализирали 47 заменки. Юруков едва ли го е направил сам, въпреки че той е този, който ще понесе следствията, добави министърът и изрази надежда, че в тези процесуално – следствени действия истината ще излезе наяве. Трябвало да се разбере веднъж завинаги, че става дума за  държавна политика, а не собствено решение на Стефан Юруков.

Ситуацията е много тежка в момента, призна земеделският министър и разясни, че жалбата е прецедент за България. Във вторник се свиква Съветът за сигурност към премиера, за да се търси вариант, който да позволи максимална защита на държавните интереси.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама