АКТУАЛНО


Ген. Димитър Владимиров: Не оневинявам НСО, но е трудно някой от него да направи снимките

4 8635 18.06.2020
Ген. Димитър Владимиров: Не оневинявам НСО, но е трудно някой от него да направи снимките
Ген. Димитър Владимиров БГНЕС

„Не оневинявам НСО, но домовете на охраняемите лица са лично пространство и вътре могат да влизат хора, които са близки на охраняемото лице… Трудно може да се предположи, че някой от НСО може да е направил тези снимки“. Това коментира пред БНР ген. Димитър Владимиров, бивш шеф на Националната служба за охрана (НСО).


„В последните дни се изля много помия върху НСО, въпреки че те си имат кусури, службата се деформира при различните началници… Промените в Закона за МВР са неправилна стъпка. НСО има своя авторитет, както и международен, а това, че нещата в последно време не стоят добре, не означава, че службата трябва да се закрива. Трябват реформи, но не по този начин да се търсят привилегии“.


Според него голяма загадка е защо се предлага избор коя служба за охрана да ползват президент, председател на парламент, вицепрезидент.


„Използва се целенасочена пропаганда срещу НСО. За да отговаря на изискванията, тази служба трябва да се реформира, а не да се предприемат козметични мерки“.


Ген. Владимиров коментира, че по случая със снимките, за които се твърди, че са от спалнята на премиера Бойко Борисов, трябва да се установи автентичността на фактите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама