НОВИНИ


Бивш шеф на НСО: Снимането от спалнята на премиера може да се изроди в нещо фатално

23 9262 18.06.2020
Бивш шеф на НСО: Снимането от спалнята на премиера може да се изроди в нещо фатално
Румен Ралчев

”Снимките от спалнята на премиера Борисов са изключително опасен прецедент.” Това заяви бившият началник на Националната служба за охрана ген. Румен Ралчев пред Bulgaria ON AIR.


"Случаят е много комплициран от гледна точка на това, че навлизането в спалнята на министър-председателя е изключителна опасност за самия него, тъй като добронамереното снимане може да се изроди в нещо съвсем различно и то да бъде фатално. Това аз го приемам като предупреждение – "Ето, ние влизаме в твоята спалня, когато спиш", с други думи "беше ни в ръцете", разясни Ралчев.

 

По протокол личните помещения не се посещават от служители на охраната, твърди ген. Ралчев. Но кой тогава е фотографът?

 

"Все пак той кани много гости и охраната също няма достъп до неговата спалня. В тази суматоха, при която идват много гости, а и е ерген, най-вероятно са допуснати външни лица, които са му били на гости", подчерта бившият началник на НСО.

 

Според ген. Ралчев, в 141-годишната история на Службата за охрана компрометиран служител няма. А пропускът може да е и на самия Борисов.

 

"Не е тайна, че той е въвел негови изисквания персонални към личната охрана, явно има някъде пропуск, това не е от личната охрана, това е от неговия сектор и влизането там е човек, който е бил с него", смята Румен Ралчев.

 

Дали скандалният аудиозапис от миналата седмица е на премиера, все още не е ясно, по протокол обаче сериозните разговори се водят на специални места. Според ген. Румен Ралчев снимките са направени с друга цел и в друго време, а сега се използват като компромат.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама