НОВИНИ


ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ влага 7 млн.лв. за сигурността на електрозахранването в столицата

0 4365 19.06.2020
ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ влага 7 млн.лв. за сигурността на електрозахранването в столицата

Компанията ще изпълни всички планирани значими обекти за годината, въпреки забавянето заради извънредното положение


ЧЕЗ Разпределение ще инвестира 7 млн. лв. в обекти от критичната инфраструктура на столицата през 2020 г. Въпреки забавянето, предизвиканото от извънредното положение и необходимостта да гарантира непрекъснатост на захранването за гражданите, които два месеца работят и учат от вкъщи, компанията създаде необходимата организация да навакса и да изпълни планираните за годината инвестиции. ЧЕЗ Разпределение все още работи по специален график, който да позволява планирани прекъсвания на електрозахранването само в следобедните часове на деня, така че да не се смущават учениците. Компанията прекрати и всякакъв вид дейности по мрежата по време на провеждане на матурите.


В момента се извършва модернизация на подстанция „Рила“ в София на стойност 777 000 лв. Проектът ще доведе до подобряване на сигурността на електрозахранването за 30 000 клиенти в централна градска част на столицата, кварталите „Изток“, „Лозенец“ „Гео Милев“ и „Яворов“.


Планирана е и подмяна на пореден кабел 110 kV и реконструкция на прилежащите му подстанции, като тази година проектът е на стойност 4,2 млн. лв. С реализацията му ще се повиши надеждността на електрозахранването на близо 8 000 домакинства, институции и фирми в районите „Оборище“, Средец“, „Възраждане“ и „Триадица“.


Приключи подмяната на силов трансформатор в подстанция „Средец“ на стойност 1, 35 млн. лв., което води до подобряване на сигурността на електроснабдяването в голяма част от двумилионния град.


Продължава работата по въвеждане в експлоатация на нова разпределителна уредба 20 kV в подстанция „Бояна“ за 650 000 лв., с което се цели осигуряването на допълнителни мощности в зони с интензивно строителство във витошката яка - кв. Киноцентър, в.з. „Беловодски път“, кв. Павлово“ и кв. Бояна.


ЧЕЗ Разпределение изпълнява дългосрочна програма за модернизация на критичната инфраструктура, която предвижда поетапно изпълнение на важни обекти, които са от ключово значение за електроснабдяването на столицата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама