НОВИНИ


Иво Прокопиев пред спецсъда: Не разбирам обвинението срещу мен

25 6650 20.06.2020
Иво Прокопиев пред спецсъда: Не разбирам обвинението срещу мен
Иво Прокопиев със супругата си и Трайчо Трайков с съдебната зала БГНЕС

Не разбирам в какво съм обвинен. Как може да има обвинение в криминално престъпление при изразяване на мнение на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, чийто решения не са задължителни, а консултативни.


Това заяви бизнесменът и издател на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев, който днес се изправи пред Спецсъда по време на поредното заседание по делото за продажбата на държавния дял от EVN, съобщава БГНЕС.

 

Обвинението към него, е че със сделката са нанесени щети на държавата в размер на 28 милиона лева. Заедно с Прокопиев подсъдими са бившите министри от кабинета Борисов 1 - Симеон Дянков и Трайчо Трайков, заради участието им  в сделката за раздържавяването на 33% от електроразпределителното дружество през фондовата борса през 2011 г.

 

След него онлайн се включи бившият финансов министър Симеон Дянков.
"Обвинението срещу мен е грубо нарушение на закона", каза пред спецсъда Дянков.


Подсъдими са и трима от служителите на фирмата на Прокопиев - "Булброкърс". Един от тях заяви пред съда, че сделката е била изненадваща и не вярвал, че ще се случи. Причината - никой не искал да купува, тъй като било време на криза. Според служителя на Прокопиев - "Булброкърс" си свършила перфектно работата и сделката била успешна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама